IOC præsidenten på besøg i Ballerup Super Arena

Ballerup Idrætsby havde mandag 21. november ekstraordinært besøg af præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, der gerne ville opleve Ballerup Super Arena og dens helt særlige miljø for banecykling og talentudvikling.

I år kan Danmarks Idrætsforbund fejre sin 125 års fødselsdag. I forbindelse med fejringen er præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, inviteret til Danmark. Da programmet for hans besøg skulle lægges, bad han konkret om at besøge Ballerup Super Arena, hvor banelandsholdet (cykling) har fast base og hvor Dansk Cykel Union (DCU) i tæt samarbejde med Dansk Bicycle Club (DBC) og Team Danmark-elitesportscenter i Ballerup Kommune arbejder med talentudvikling inden for banecykling.

Præsidenten var under sit besøg i Ballerup Super Arena flankeret af blandt andre Ballerups borgmester Jesper Würtzen, formand for Danmarks Cykel Union, Henrik Jessen og medaljevinder i banecykling ved seneste OL i Tokyo, Amalie Didriksen.

Der blev snakket om cykling, store idrætsikoner, de mange flotte danske bedrifter ved OL og breddeidræt. Amalie Dideriksen, der som hjemmebanerytter er særdeles bekendt med hverdagen i arenaen viste præsidenten og de øvrige rundt på inderkredsen samtidig med, at hun fortalte om træning og vejen fra tiden som ungdomsrytter til landshold.

Thomas Bach fik desuden en snak med en række af de unge cykelryttere, der var til træning i arenaen. En af de unge cykelryttere var endda så heldig at få en lille spontan gave af præsidenten. Adspurgt om cykeltræning er hårdt, indrømmede den unge rytter, at overskuddet ind i mellem kan være svært at finde frem. Resolut fandt Thomas Bach et lille IOC-emblem frem og gav det til rytteren med ordene ”Næste gang det bliver hårdt, så tager du denne nål frem og så giver du den gas i en ekstra omgang”. Mon ikke det kan motivere endnu en talentspirer på Ballerups og cykeldanmarks indendørs cykelbane?