Cykelcrossbane

Foto: Martin Paldan

I samarbejde med Ballerup Idrætsby har cykleklubben ABC København bygget en ny, permanent træningsbane til cyklecross på skrænterne bag Ballerup Super Arena.

 

I efteråret 2022 blev første spadestik til den permanente cyklecrossbane bag Ballerup Super Arena taget. Den udendørs cyklecrossbane er opført på skrænterne omkring arenaen og udnytter dermed det grønne område til sportslige aktiviteter. Banen henvender sig til cyklecross-, gravel- og mtb-ryttere, især i efterårs- og vintermånederne.

Pæle er blevet slået i, så brugerne af banen kan følge sporet den rigtige vej rundt, ligesom der er blevet konstrueret en speciel løbetrappe i træ, to grustoppe, en pumptrack og en 40 meter lang sandgrav.

Cyklecrossbanen blev officielt indviet søndag den 18. juni 2023 med åbningstaler v. borgmester Jesper Würtzen og formand for DCU Morten Anderson, og cykelløb arrangeret af cykelklubberne ABC København og CK Fix Rødovre.

Brug af cyklecrossbanenNår der ikke afholdes stævner og planlagt foreningstræning, er cyklecrossbanen åben for offentligheden. Hver tirsdag (fra kl. 17) og torsdag (fra kl. 17.30) afholder ABC København og CK Fix Rødovre åben træning for børn og voksne, hvor alle er velkomne. For mere information, følg ABC København på Facebook.