Syngende børn fra Burkina Faso i East Kilbride Badet

Der bliver plasket, hujet og grinet i East Kilbride Badets lave ende. Nogle gange brydes ud i spontan fællessang, og det store lokale fungerer som perfekt højtaler til de smukke afrikanske sange, samtidig med at vand og redskaber danner rytmer bag de afrikanske toner.

I disse dage har Ballerup besøg af en masse børn og unge fra Wamdé Skolen i Burkina Faso. Gruppen består af gadebørn, der har fået en ny chance på skolen, der ligger i hovedstaden Ouagadougou. 

På skolen lærer eleverne at læse og skrive. De lærer også dans, sang og musik fra Burkina Faso, som de tager ud i verdenen og optræder med.

Nu er de i Ballerup – og mens de er her, får de også chancen for at opleve ting, de aldrig i deres liv har set eller gjort: En tur i svømmehallen.

De besøgte East Kilbride Badet lørdag d. 17. august, og skønt de ikke bevægede sig langt væk fra den lave ende, var de så begejstrede for det våde element, at de kom igen tirsdag d. 20. august:

Kærlighed ved første dråbe

Oplevelsen var tydeligvis stor for de afrikanske børn og unge, men det var bestemt også en oplevelse at se deres første møde med vandet:

"Det er helt vildt, så hurtigt de bare fanger den. De har bare kastet sig ud i det, og se lige ham, han svømmer faktisk allerede, selvom de bare lå og pjaskede i lørdags", siger Helle, der er livredder i East Kilbride Badet.

Imens stod deres "Mama" på kanten af badet med sin smukke gule stormønstrede kjole på. Hun grinede og vinkede til sin gruppe af børn. Men hun havde ikke brug for at komme i vandet. Det lod hun de unge om.